De Mijn Plan-aanpak

Hoe zorg je ervoor dat je cursisten meer verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leerproces en meer bezig zijn met Nederlands oefenen buiten de les en na afloop van de cursus? De Mijn Plan-aanpak kan hierbij helpen. Deze aanpak is gebaseerd is op technieken uit de coaching, aangepast voor NT2-cursisten.

Ik heb me verdiept in coaching voor NT2-cursisten en de Mijn Plan-aanpak ontwikkeld met mijn eigen cursisten bij Taal in het Bedrijf. Hiervan heb ik een korte film gemaakt, die tijdens de workshop getoond wordt. Ik geef workshops en trainingen aan NT2-docenten over deze manier van werken. Sinds mei 2019 doe ik dat niet meer als zelfstandige, maar bij VU-NT2. Ook is er via de contactpagina van deze site een gratis docentenhandleiding aan te vragen.

De Mijn Plan-aanpak is geïnspireerd op de uitgangspunten van het Erasmus+ project ALL-SR, waarin ik korte tijd heb meegewerkt vanuit het ITTA. Meer informatie is hier te vinden.